Wat neem je mee op reis?

Teveel inpakken, dat ene jurkje nog snel in je tas gooien, wandelschoenen mee terwijl je niet gaat hiken; allemaal onnodige fouten die niet bijdragen aan je reiscomfort! Maar wat neem je dan wel mee op reis? En ga je voor een backpack of een koffer? De laatste vraag ligt enorm aan je bestemming. Ga je voor een lange soloreis? Dan is het fijn om goed na te denken over wat je meeneemt. 

Denk mee met je bestemming

Ik houdt enorm van jezelf ontdekken op reis, je ontwikkelen met dat wat je meemaakt; zien hoe anderen leven. Reizen alleen brengt je niet alleen op andere plekken met jezelf. Het leert je begrip te krijgen voor de wereld, het vergroot je empathie voor anderen en zorgt voor verbinding. Je verdiepen in de cultuur voor je vertrekt is een vorm van respect, zo wil je voorkomen dat je je ergens oncomfortabel voelt met wat je aan hebt.

Wat voor reis ga je maken?

Voor een spirituele reis naar India of een toffe backpackreis pak je anders in dan een maand Mexico. In India loop je niet in je bikini topje over straat natuurlijk! Shawls en lange rokken zijn daar een pre.  Ga je voor een vakantie naar Costa Rica, dan is het geen probleem om lekkere shorts mee te nemen en rond te lopen in korte rokjes! Per vakantie bestemming is het anders, Azie is niet overal hetzelfde en voor Zuid Amerika geld hetzelfde.

Dit neem je mee op (wereld)reis

Als je dol bent op travel photography heb je natuurlijk een kleine tas met je apparatuur en een laptop. Dan is het heel fijn om daarnaast enkel een kleine backpack te hebben! Ga je voor een vipassana ervaring? Dan is het wijs om fijne stoffen bij je te hebben en zoveel mogelijk wit. Sinds ik meer en meer fan ben geworden van slow travel denk ik ook steeds beter na over de merken die ik mee neem.

Duurzame merken en fijne stoffen

Ik ben fan van viscose, linnen, tencel en katoen. In mijn tas vindt je voornamelijk comfortabele jurkjes, fijne pakjes (liefst jumpsuits of tunieken) en lange rokken! Een shawl heb ik altijd bij me zodat ik een dekentje heb, mijzelf kan bedekken als nodig en natuurlijk als sarong op het strand. Ideaal! Ik ga nooit meer voor polyester. Het is tof om te zien dat steeds meer merken, waaronder ook Nederlandse merken zoals Protest, fijne streetwear hebben van mooie stoffen, die gelukkig zoveel mogelijk duurzaam geproduceerd worden!

  • WORDS: Hannah Sophia
  • PHOTOGRAPHY: Hannah Sophia
Wat neem je mee op reis?
Wat neem je mee op reis?
Wat neem je mee op reis?
Wat neem je mee op reis?
Wat neem je mee op reis?
Wat neem je mee op reis?
Wat neem je mee op reis?
Wat neem je mee op reis?
Wat neem je mee op reis?
Wat neem je mee op reis?
Skip to toolbar