Travel film, impressive and moving encounter in the depths of mother ocean

“I’ve often wondered: “Who am I to disturb the natural order of things?” Then God reminded me that I am a part of the natural order of things. When I am true to my heart, true to myself, I am part of Her ebb and flow. I am part of Her great Sea.”

― Tom Grasso

Swimming with turtles’ oftewel, zwemmen met grote zeeschildpadden, waar kun je dat nou het beste doen? Zijn er dingen die je moet weten? Ik heb geen bucketlist, maar als ik er een gehad zou hebben had dit bovenaan gestaan! Wat is dat gaaf, zwemmen met schildpadden op de Filipijnen!

Nummer 1 plek om te zwemmen met zeeschildpadden

Dit filmpje is gemaakt op Apo Island, wat mij betreft een van de meest gave plekken om dit te doen. Je vind Apo Island in de provincie Negros Oriental. Het eiland zelf is klein en niet modern, maar de ontzettend rijke onderwater wereld die hieromheen ligt maakt een bezoek aan dit stuk van de Filipijnen het echt waard!

Het koraal en de kleurrijke vissen die hier zwemmen zijn echt magisch. Houd er wel rekening mee dat dit de grote trekpleister is van dit gebied. De kans is dus groot dat je tussen grote groepen met reddingsvesten drijft om een glimp op te vangen van de vele zeeschildpadden die hier te vinden zijn. De kans dat je ze ziet met een snorkel trip is wel 100%.

Volledige stilte

Mijn ervaring was gelukkig positief! Toen ik een stukje weg zwom van de groep zonder dat ik het doorhad, zwom ik ineens een stukje achter deze grote zeeschildpad. Ik ben haar gaan volgen (mijn intuitie zei een vrouwtje, maar dat kan ik helemaal mis hebben). Ik heb vijf tot zeven minuten alleen doorgebracht met dit prachtige beest!

Het leuke aan deze solo ervaring is dat je ook meer ontdekt over jezelf. Ik was totaal niet bang. Op zoek naar jezelf, alleen op reis gaan, dat alles kan zo bijdragen aan het vinden van jouw persoonlijke levenswijsheid. Ik was altijd enorm bang voor de grote oceaan. Nu niet meer, ik kan het nog spannend vinden, maar de echte angst is weg. Tijdens mijn duik met dit magische beest heb ik weer een hoop travel novels geschreven. Ik was dolblij toen ik het water uit kwam en vergat volledig hoe druk het was. Deze trip naar Apo Island was echt de moeite waard.

Apo Island bezoeken?

Ik heb zelf gekozen voor een dagtrip, je kunt overnachten op dit eiland! Houd er rekening mee dat vooraf reserveren een must is want er morgen maar een beperkt aantal mensen mee! Vanuit Dumaguete en Siquijor is dit heel goed te doen.

Vanaf ongeveer 20 euro kun je overnachten in een van de resorts op het eiland. Een ervaring hier kan bijdragen aan jouw ‘op zoek naar jezelf reis’ want online boeken is bijna niet mogelijk. Ouderwets met je rugzak langs verschillende homestays lopen is hier hoe het werkt! En dat is niet alleen een geweldige ervaring, de kamers zijn ook prima te betalen. Voor ongeveer 10 euro per nacht kun je hier logeren en wakker worden op een wit strand, dat lijkt mij heel bijzonder. Slow travel is dus the way to go! Echt plekken ontdekken, zien wat het je kan brengen. Mijn volgende bezoek aan de Filipijnen zou ik uit willen rekken over veel meer tijd, zodat ik deze manier van reizen en de holisitsche levenstijl van de mensen in minder bezochte gebieden meer willen vinden; de échte Filipijnen ontdekken.

  • WORDS: Hannah Sophia
  • PHOTOGRAPHY: Hannah Sophia
Travel film, impressive and moving encounter in the depths of mother ocean
Skip to toolbar